Cine sunt eu?

Numele meu este Ana Pălimariu și îmi doresc să împărtășesc oamenilor toate lecțiile și cunoștințele mele despre cei 800 de ani de istorie comună, care ne leagă pe noi de cultura germană, respectiv cea austriacă.
Consider că această istorie poate îmbogăți însuși arsenalul internațional al teoriilor interculturale contemporane, de aceea trebuie să ajungă la câți mai mulți dintre noi.

Parcursul meu este în strânsă legătură cu limba și cultura germană:

  • De la 12 la 22 de ani, am învățat germana în România, apoi în Germania, unde am absolvit inclusiv doctoratul) și în Austria, unde am făcut și studii postdoctorale;
  • de la 22 la 44 de ani predau.

De ce consider a doua parte mult mai importantă?

Cultura este un liant cuprinzător și durabil al comportamentului uman, dincolo de legendara “dezbinare babilonică” a oamenilor vorbitori de limbi diferite.
Îmi doresc să-i ajut pe aceștia să devină mijlocitori individuali între patru culturi diferite. Relația acestor culturi este atât de complexă și de longevivă încât „ea însăși poate alimenta și îmbogăți reflecția teoretică asupra comunicării interculturale” – după cum afirmă distinsul germanist ieșean, profesorul Andrei Corbea-Hoiie.

Motivația mea de a-mi dedica profesia acestei misiuni este totodată alimentată de încredere și experiență. Valorile acestor culturi diferite, aduse împreună, facilitează prin corelarea lor atât o comunicare interculturală reușită, cât și o colaborare extraordinar de fructuoasă și de echilibrată.

Fii mai aproape de obiectivul tău

Învățarea limbii și a culturii germane poate fi cheia succesului afacerii tale

Misiunea mea

Misiunea mea este de a îți pune la dispoziție experiența și informațiile pe care le dețin cu scopul de a te ajuta să obții rezultatele dorite simplu și rapid.

Viziunea mea

Îmi doresc să împărtășesc frumusețea limbii germane cu tine și să construiesc punți între culturile vorbitoare de limba română și germană, precum și între mediul academic și industrie.

De ce să înveți germana cu mine

Întreaga mea existență gravitează în jurul pasiunii pentru cultura germană și a spațiului ce o reprezintă (Germania, Austria și Elveția). Din acest motiv, m-am axat pe cercetarea și predarea acestei limbi, atât pentru studenți, cât și pentru clienți corporate. Iată ce mă recomandă:

Formare profesională

2011-2012
Studii postdoctorale la Universitatea din Viena;
2002-2005
Studii doctorale în filologie la Universitatea Konstanz, Germania, diplomă.

Experienţă profesională

2019-2020
Susținere de cursuri de limbă și cultură germană în cadrul companiei Brikston-Leier, Iaşi;
2006-2020
Susținere de sesiuni de interpretariat simultan și consecutiv în cadrul a numeroase evenimente culturale organizate de către Centrul Cultural German Iași;
2005-2020
Susținerea cursurilor în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași;
2006-2008
Susținere de cursuri de limba germană intensive și extensive în cadrul Centrului Cultural German din Iași;
2006-2008
Susținere de sesiuni de interpretariat simultan și consecutiv în cadrul a numeroase ședințe ale companiilor Kosarom din Iași și Sery Brands Communication, din Linz Austria.
2007-2008
Susținere de cursuri de limba germană în cadrul companiei E.ON.
Află mai multe din CV-ul completAflă mai multe din CV-ul completVezi profilul meu academicVezi profilul meu academic

Uneori numerele vorbesc de la sine

22

ani de experiență

8

ani în Germania

6

luni în Austria

170

clienti

2000

studenţi

TESTIMONIALE

Este o mare bucurie să lucrezi cu Ana-Maria. Pentru o companie de echipamente pentru automobile am putut efectua o serie de cursuri de „Management intercultural”. Ana-Maria lucrează foarte profesional și orientat spre rezultate și aduce multe idei bune noi. Și cu felul ei de a fi simpatic este totodată o plăcere, indiferent dacă-i ești coleg sau client.

Thilo BeyerSenior Key Account Manager & Interkultureller Berater, ICUnet Group, Stuttgart

Colaborând cu Ana Maria rămâi impresionat de naturalețea și profesionalismul cu care își abordează orice activitate și asigură fără excepție un interpretariat ireproșabil.
Pentru că pune multă pasiune în tot ce face și te molipsește inevitabil cu energie bună, e persoana de care vrei să te lași inspirat.

Mădălina SpinaruCultural Events Planner, German Cultural Center Iași

Eu iți mulțumesc pentru răbdare și felul în care te-ai implicat. Pot spune că fată de cât știam când am început, acum cred că pot să-mi asigur nevoile de bază într-o situație de criză prin zona Germaniei, ceea ce pentru mine e un mare salt personal.
Mulțumesc și pentru tonusul tău molipsitor, care ne-a mai destins în momentele grele... Să rămâi așa.

Costel AntonManager CQ Laborator, Brikston Construction Solution SA

Cu siguranță rezultatele bune se datorează suportului și încurajării din partea ta. Atmosfera și voia bună cu care ne-ai întâmpinat la fiecare curs au făcut minuni! Am învățat cu drag!
Du bist eine SUPER Lehrerin!
Danke. Vielen Dank.

Florin DamianCoordonator Transport, Brikston Construction Solution SA

Mulțumesc, Ana.
A fost super – sper să continuăm.

Valentin AsavineiFinancial Controller, Brikston Construction Solution SA

Mulțumim pentru răbdarea pe care ați avut-o cu noi și mulțumim pentru momentele vesele în care ne-ați scos din rutina zilnică de la serviciu.

Constantin PlugaruManager QE, Brikston Construction Solution SA

Eu vă felicit pentru răbdare, înțelegere și pentru atmosfera de lucru creată la cursuri. Am rămas impresionat de calmul și optimismul profesoarei. Nu voi uita încrederea și încurajarea continuă dată fiecăruia dintre noi chiar dacă, la cursuri, spuneam grozăvii mari. Voi avea acele amintiri legate de faptul că dacă greșeam eram încurajați de a continua. Pentru ca la final să fim apreciați cu acel „foarte bine, excelent, foarte bine”, fiind apoi urmat de corectarea propoziției greșite. Aveți RESPECTUL meu veșnic. De fiecare dată am venit cu plăcere și NU din obligație la cursuri pentru că un vis/deziderat mai vechi de zeci de ani mi s-a împlinit (a se observa că fără să vreau am pus verbul la sfârșitul frazei): învățarea organizată a limbii germane.

Sorin StavărMechanical Maintenance Manager, Brikston Construction Solution SA

Mii de mulțumiri pentru răbdare și profesionalism, a fost o reală plăcere să lucram împreună. Tausend Dank, liebe Lehrerin!

Mirela ŞovanPurchasing Coordinator, Brikston Construction Solution SA

Ana este un profesionist desăvârșit, de o eleganță intelectuală impecabilă. Serviciile pe care le oferă sunt de un înalt nivel, folosind metode eficiente care dau rezultate vizibile pentru fiecare cursant. Recomand cu toată căldura și încrederea serviciile Anei.
Germana nu a fost nicicând mai ușoară! Îți mulțumesc, Ana!

Cristina ZahariaExecutive Manager Star România

Dobândește capacități de înțelegere și comunicare în limba germană

Te pot ajuta să înveți limba germană într-un mod simplu și rapid.