Skip to main content

În ce tipuri de activități îți place cel mai mult să te implici atunci când călătorești și vrei să descoperi locuri noi? Dacă ai un spirit de aventură greu de potolit, cu siguranță subiectul de astăzi îți va trezi plăcerea de a hoinări. Activitatea despre care vreau să-ți povestesc astăzi este, de fapt, un joc îndrăgit deja de foarte mult timp de turiștii din întreaga lume: geocaching.

 

Geocaching pentru cei mici, dar și cei mari

Acesta este un joc gratuit, în cadrul căruia descoperi comori sub forma unor cutii (geocache). Tot ce ai nevoie e doar un telefon cu GPS și locația Geocaching. E important să știi că geocache se bazează pe identificarea unor informații de cultură generală utile celor care vor să exploreze locuri noi.

Ești pregătit să devii un vânător de comori?

Jocul este o activitate grozavă de realizat împreună cu tinerii și copiii în excursii și călătorii. Dincolo de implicarea tuturor membrilor grupului, va fi o muncă de echipă care va aduce surpriza descoperirii unor monumente istorice, a unei personalități sau a unui spațiu deosebit.

Un exemplu în acest sens este băiatul din imagine care s-a transformat într-un mic detectiv pe străzile din Paris. Cu propriile sale puteri, el a descoperit o clădire construită în 1118, situată chiar lângă catedrala Notre Dame. Astfel, a ajuns să afle povestea călugăriței care, în plin Ev Mediu, a avut curajul să scrie despre dorințele femeilor. Și toate acestea, doar prin descoperirea unui geocache!

 

Cum funcționează geocachingul?

După cum observi, copilul ține în mână un tub. Acesta este rezistent la apă, de obicei închis ermetic și conține o coală de hârtie, precum cea din imagine. După descoperirea cache-ului ascuns, toți participanții la acest joc se semnează. Când am avut parte de experiența asta, m-am bucurat să văd că semnaseră oameni din toată lumea și că jocul începuse acum mulți ani.

Senzația pe care am avut-o când am descoperit primul mesaj? M-am teleportat instantaneu într-un film în care mi s-a dat să primesc „mesajul secret din sticlă” , purtat de valurile mării.

 

Cum te sprijină jocul în interacțiunea cu vorbitorii de limbă germană?

Cred că jocul este o componentă importantă din viața noastră. Adesea, mari fiind, uităm să explorăm această parte ludică din noi.

Geocaching devine o modalitate prin care te poți reconecta cu copilul din tine: poți descoperi o țară nouă și să te familiarizezi cu locațiile, clădirile și monumentele mai neobișnuite prin acest joc de aventură.

Surpriza Geocache stă mai ales în componenta sa interactivă: îl poți juca cu alte persoane noi, în  locații interesante din orașul în care vei călători. Mai mult, e o ocazie perfectă să te distrezi copios și să petreci un timp de calitate cu copiii tăi! Totodată, te poate ajuta să faci networking și să-ți exersezi abilitățile de rezolvare a provocărilor.

Involuntar, am găsit și potențialul său intercultural. Cum ar fi să fie acesta jocul de legătură între cei care își doresc să învețe limba germană și cei care provin deja din spațiul german?

 

Întoarcerea acasă – un spațiu continuu de învățare

Când ne-am întors la Iași, nu mică mi-a fost mirarea să descopăr că jocul a devenit ceva global. El se joacă chiar și la noi în țară, și la Iași. Rezultatul a fost în spirit istoric: un cache din Super Copou, ascuns la Statuia Cavaleristului în atac.

După aventura din propria urbe, mi-am dat seama că oriunde poți transforma statutul de explorator într-o oportunitate de a descoperi o poveste fascinantă interculturală. E nevoie doar de un dram de curiozitate, o familie jucăușă și poftă de viață.

Te aștept cu drag să-ți împărtășesc mai multe despre cum poți să studiezi limba și cultura germană într-un mod simplu și eficient. Jocul, provocarea și conversațiile pe subiecte interesante sunt câteva elemente cheie pe care le vom explora împreună!

 

Îți dorești să lucrăm împreună?

Scrie-mi un mesaj și hai să gândim un program de lucru!

Leave a Reply