Skip to main content

Îți dorești să înveți limba germană? În cadrul cursurilor pe care le vom realiza împreună, vom pune bazele unor cunoștințe solide de comunicare verbală într-o limbă de circulație internațională. În plus, vei avea acces la o comunitate de vorbitori de limbă germană. De ce pun accent pe asta? Ei bine, sunt de părere că importanța networking-ului în studierea limbii germane este foarte mare. Acesta îți oferă noi posibilități de dezvoltare. 

De cele mai multe, când învățăm ceva nou, cu atât mai mult o limbă străină, rămânem la stadiul de teorie. Însă, putem avea surpriza ca în practică lucrurile să fie complet diferite. Astfel, pe lângă parcurgerea elementelor de vocabular, gramatică, ascultare, citire și vorbire, este esențial să dobândești capacitatea de a comunica cu partenerii și colaboratorii tăi internaționali mult mai eficient. Din acest motiv, prin parteneriatul nostru, vei deveni parte dintr-o rețea – personală și profesională – de comunicatori de limbă germană. Această comunitate te va ajuta să cunoști persoane noi cu aceleași interese sau preocupări ca și tine. În plus, vei descoperi companii și oamenii din cadrul acestora, cu care vei putea dezvolta parteneriate durabile.

Importanța networking-ului în dezvoltarea profesională

Îți spun deseori că învățarea limbii germane poate fi simplă ca „Guten Tag”, dacă beneficiezi de resursele necesare. Din propria experiență știu cât de mult contează să faci parte dintr-o rețea de profesioniști și cât de mult se schimbă perspectivele prin interacțiunea cu aceștia. Reţeaua ta de profesionişti, de specialişti, de colegi, de prieteni, de resurse creşte considerabil, când înveţi o limbă precum germana. În cele ce urmează îți voi ilustra printr-un exemplu personal.

Pe la începutul pandemiei am fost la o întâlnire mai mult amicală, decât profesională.  În cadrul acestei întâlniri tot povestisem cât de mult îmi place să-i ajut pe români să înveţe germana. Două zile mai târziu mă sună un participant şi-mi spune despre un medic român din Elveţia, care are nevoie de germană. După ce am lucrat cu medical respectiv prin cursuri online, el m-a recomandat şi altora. În acest fel, pot spune că nu ştiu când a trecut pandemia. 

De la medici, recomandările au mers mai departe spre programatori. Astăzi lucrez cu oameni din tot spaţiul german, în principal medici şi programatori. Îi ajut să achiziționeze mai rapid competenţele de a se exprima în germană. Recent, tot prin networking, la o întrunire, a venit la mine un domn şi mi-a propus să-l ajut să facem circuite turistice în spaţiul vorbitor de germană pentru români. 

Acestea sunt doar două exemple, prin care vreau să-ţi arăt cât de valoroasă este investiţia în limba şi cultura germană. Oportunităţile vin către tine şi tot ce ai de făcut este să ţi le alegi, pe cele care sunt aliniate cu valorile tale.      

Te aștept să înveți limba germană alături de mine și să te conectezi la o întreagă comunitate de vorbitori de limbă germană. 

Leave a Reply