Skip to main content

De cele mai multe ori, rutina de zi cu zi, grijile și gândurile pe care le avem ne pot seca de energie și deseori spunem că „nu avem timp”. Această lipsă a timpului se naște tocmai din lipsa energiei, căci mintea noastră nu se mai poate concentra pe altceva.

Așa se face că nu mai avem dispoziția necesară de a învăța lucruri noi, de a ne cunoaște colaboratorii în profunzime, de a fi pe deplin eficienți la locul de muncă. Astăzi mi-am propus să-ți vorbesc despre acest subiect, căci am învățat din spațiul german care este influența energiei asupra profesiei și a vieții. Aceasta contează în atingerea obiectivelor personale și profesionale.

De unde își procură energia vorbitorii de limbă germană

Recent am fost invitată la un eveniment studențesc. Recunosc că mi-a fost foarte dor și a fost peste măsura aşteptărilor atât în ceea ce privește organizarea, cât și în ceea ce-i privește pe studenți. Însă, ceea ce m-a surprins a fost următoarea întrebare: De unde vă luați energia?

Am reflectat la asta și mi-am dat seama apoi care este principalul neajuns al studiului online şi care, probabil, este valabil şi pentru lucrul doar online. Uităm uneori de unde ne putem lua energia. Așa se face că mi-am amintit de una dintre experiențele avute în spațiul german, în urma căreia am învățat să pun mai mult preț pe energie.

În hala de sport a universităţii în care am studiat în Germania, de la bucătar, portar, student, etc, până la profesor universitar, decan, rector, pe aproape toată lumea o puteai întâlni la orele 18 la sport. Apoi am mai învăţat ceva în timpul șederii mele în Germania. Alegerea conștientă a hranei, ce poate fi mult mai scumpă decât ceea ce-mi vine să cumpăr la prima vedere, mă hrăneşte mult mai bine şi mai durabil. Calitatea alimentației este o sursă de energie.

De asemenea, vorbitorii de limbă germană mi-au insuflat dorința de a face ceea ce îmi place. Profesional vorbind, aceștia sunt extrem de veseli când își exercită meseria. Totodată, am învățat să delimitez clar munca de timpul liber. În acest sens, cultura germană are și un proverb ce consolidează această idee: „Dienst ist Dienst, Schnaps ist Schnaps” – „Serviciul este servici, ţuica este ţuică”.

Așadar, calitatea energiei ne influențează atât personal, cât și profesional. Ți-am mai spus și prin intermediul materialelor video, pe care te invit să le vizionezi pe rețelele de socializare, că în spațiul german sportul, natura, alimentația echilibrată și cumpătarea sunt considerate a fi valori importante. Astfel, oamenii își pot îndeplini cu succes atât obiectivele profesionale, cât și pe cele personale.

Sper să-ți fie de folos și să te inspire acest articol în căutarea echilibrului care să-ți ofere energia de care ai nevoie pentru a realiza tot ceea ce îți propui.

Leave a Reply