Skip to main content

Ai parteneri sau colaboratori din spațiul german? Ești în căutarea unor elemente care să faciliteze comunicarea dintre voi? Chiar dacă din punct de vedere profesional lucrurile merg într-o direcție corectă, este important să știi cum să-ți creezi noi oportunități și cum să-ți dezvolți parteneriatele. Din acest motiv, învățarea limbii germane este unul dintre factorii cheie ai succesului pe termen lung.


Limba engleză este o limbă de circulație internațională iar, în România, aceasta este studiată încă din primii ani de școală. E adevărat că, dacă stăpânești această limbă, te poți descurca aproape oriunde în lume. Cu toate acestea, dacă activitatea ta are legătură cu vorbitorii de limba germană, comunicarea în limba engleză poate fi ușor superficială. Așa cum unele expresii ale limbii române își pierd din semnificație atunci când sunt traduse, la fel se întâmplă și când traducem din limba germană în limba engleză. Partenerii tăi de afaceri, aparținători ai spațiului german, apreciază oamenii care le învață limba și care au curiozitatea de a-i descoperi în profunzime. Mai mult decât atât, acest aspect este considerat a fi un generator de încredere.

 

De ce este importantă învățarea limbii germane pentru spațiul german

Așa cum Delta Dunării pentru noi este un brand de țară, muzeul Luvru pentru Franța, Opera din Viena pentru Austria, așa este studiul facilitat străinilor pentru Germania. A fi student străin, a învăța la o universitate germană,.fie ca student, masterand, doctorand sau postdoctorand, este cel mai firesc lucru pe care îl poți întâlni acolo.

Prin această strategie, Guvernul Germaniei descoperă printre acești oameni și specialiști vorbitori de germană și prieteni pe viață ai acestei culturi. Spațiul cultural german este chiar foarte interesat să aibă parteneri și prieteni străini. Ei cresc cu această realitate și o cunosc în studenție, cel târziu, ca pe o normalitate.

Oare pe omul aflat la maturitate, ce îl poate înduioșa mai mult decât amintirea copilăriei sau a tinereții? Grație acestei strategii, nu se formează doar profesioniști după standarde germane în toată lumea. Scopul acesteia este și de a securiza afecțiunea acestora pentru experiența tinereții și a studiului în Germania.

Odată asigurată această relație, este garantată și încrederea față de tot ceea ce provine din spațiul german. Fie că este vorba de inovație, cercetare, creație, arte, industrie sau tehnologie, învățarea limbii germane îți asigură competența de mediator intercultural.

 

Învățarea limbii germane – o activitate mutual benefică

„Deutsch lernen” se traduce prin „a învăța limba germană”, iar ca străini putem avea numeroase beneficii de pe urma acestei activități. Încă de la bun început trebuie să știi că învățarea limbii germane nu este atât de imposibilă pe cât se vorbește în stânga și-n dreapta. Ba chiar poate fi simplu ca Guten Tag, dacă ai alături îndrumătorul potrivit.

Dacă îți dorești ca partenerii tăi de afaceri din spațiul german să aibă mai multă încredere în tine și în activitatea ta, trebuie să înveți să vorbești „pe limba lor”. Aceștia sunt extrem de deschiși să te ajute să le înțelegi cultura, tradițiile, personalitatea și valorile. S-ar putea să fii de-a dreptul surprins de ce descoperi și să devii un prieten al culturii germane.

Toate aceste beneficii sunt accesibile și atunci înveți limba alături de oameni care au pasiunea de mediator intercultural, care iubesc ambele culturi între care fac medierea. În cei peste 25 de ani de practică, am observat că această competență este transmisibilă, se învață și generează cea mai solidă încredere. Fie în calitate de ghid pentru austrieci sau germani din numeroase categorii profesionale,.fie de interpret la întruniri și vizite de lucru, de trainer intercultural în cadrul activităților pentru companii, am ajuns la un rezultat ce are mereu un numitor comun. Zâmbetul se așterne cu nonșalanță peste chipurile partenerilor noștri din spațiul vorbitor de germană și deschiderea demonstrată prin tot limbajul lor nonverbal este evidentă și garantată.

Pur și simplu, în toate sensurile – vorbim aceeași limbă.

Învață limba germană alături de mine și uită de temeri!

Contactează-mă pentru detalii

Leave a Reply