Limba germană, simplă ca „Guten Tag”

Fiecare dintre noi are motivele sale când vine vorba de a învăța o limbă străină.  În ceea ce mă primește, principalul motiv pentru care am optat pentru germană se află negreșit în valorile acestei culturi.  De asemenea, m-a atras apropierea psihologică de vorbitorii nativi și de umorul lor, pe care le simt instant, când comunicăm în aceeași limbă.

Principiul după care mă ghidez este „orientarea spre rezultat”, de aceea cursurile mele sunt concepute atât pentru mediul de business, cât și cel personal.

„Wahr ist, was uns verbindet” (Adevărat este ceea ce ne unește.)

Karl Jaspers

PROCES ÎNVĂȚARE

A învăța limba germană e nevoie de motivație. Prin urmarea a patru pași simpli, vom obține împreună rezultate spectaculoase.

Analiza nevoilor

Primul pas constă în identificarea preocupărilor, neajunsurilor, aspirațiilor și dorințelor clienților.
În felul acesta se stabilește o anumită direcție ce trebuie parcursă.

Exersarea competențelor de comunicare

Al treilea pas constă în tehnicile de comunicare specifice cercurilor culturale austriac, elvețian și german. Acestea reprezintă o cheie esențială în comunicare și trebuie să însoțească permanent progresul lingvistic.

Familiarizarea cu limba germană

Pasul al doilea constă în introducerea elementelor esențiale, cum ar fi vocabularul sau gramatica. Acest lucru este posibil prin activități pasive –ascultare și citire – și active – vorbire și scriere.

Feedback permanent şi calibrarea livrării

Ultimul pas, dar nu cel din urmă este alocarea intervalelor ciclice de timp în vederea colectării feedback-ului din partea cursanților, în funcție de nevoile și sau nivelurile acestora, în vederea optimizării colaborării noastre.

SERVICII

Cursuri de germană, concepute pentru mediul business sau personal

Cursuri corporate individuale

disponibil în format fizic și online

Cele 50 de ședințe personalizate pentru nevoile companiei tale te vor ajuta să stăpânești limba germană și subtilitățile acesteia la un nivel avansat.

 • 50 de ședințe/întâlniri a 90 de minute;
 • Perioadă de desfășurare: 6 luni (2 ședințe/săptămână);
 • Nivel A 1.1 – C 2.2

Acest nivel conține 50 de ședințe/ întâlniri a 90 de minute = 100 unitati didactice (1 unitate didactică = 45 de minute).

Preț: 10.000 RON

Inclus in pret:

 • Tehnici de comunicare orală și scrisă;
 • Suportul de curs, fise de lucru, materiale vizuale, audio și video;
 • Resurse digitale;
 • Tehnici de comunicare interculturală;
 • Rețea de networking cu alți profesioniști vorbitori de limba germană.

Activitatea este absolut personalizată în acord cu nevoile clientei/clientului la sediul acesteia/acestuia.

Cursuri corporate de grup mic (5-6 persoane) sau mare (12-15 persoane)
Acest curs este conceput special pentru echipele de angajați/manageri ce utilizează limba germană în comunicarea cu partenerii internațional.

 • 50 de ședințe/întâlniri a 90 de minute;
 • 100 de unități didactice parcurse;
 • Perioadă de desfășurare: 6 luni (2 ședințe/săptămână);
 • Nivel A 1.1 – C 2.2

Preț de pornire pentru grupul mic (5-6) persoane 2.000 RON/ persoană.
Preț de pornire pentru grupul mare (12-15) persoane: 850 ron / pers.

Inclus in pret:

 • Tehnici de comunicare orală și scrisă;
 • Suportul de curs, fise de lucru, materiale vizuale, audio și video;
 • Resurse digitale;
 • Tehnici de comunicare interculturală;
 • Experienţă transformaţională;
 • Rețea de networking cu alți profesioniști vorbitori de limba germană.

Activitatea este absolut personalizată în acord cu nevoile clienților la sediul acestora sau online.

Servicii de interpretariat

Te pot ajuta cu servicii performante de interpretariat atât simultan, cât și consecutiv.

 • 1 h – 200 RON

Vrei să ai parte de o experiență transformațională?

Învățarea limbii germane facilitează crearea și mijlocirea de instrumente interculturale care funcționează în colaborarea durabilă.

BENEFICII

De ce să înveți germana cu mine

Vei comunica fluent în limba germană

În cadrul cursurilor pe care le vom realiza împreună, vom pune bazele unor cunoștințe solide de comunicare verbală într-o limbă de circulație internațională. Vom parcurge elemente de vocabular, gramatică, ascultare, citire și vorbire. Astfel, vei dobândi capacitatea de a comunica cu partenerii și colaboratorii tăi internaționali mult mai eficient.

Îți vei însuși elemente de cultură germană

La fel cum anumite expresii românești au însemnătate doar în spațiul nostru cultural, și limba germană prezintă subtilități prețioase la nivel de mentalitate colectivă. Alegând cursurile corporate pe care le organizez, vei ajunge să înțelegi aspecte legate de limbajul nonverbal și paraverbal al celor cu care vei interacționa. De asemenea, vei descoperi nuanțe ale culturii acestora ce te vor putea ajuta să stabilești o relație puternică.

Vei trăi o experiență transformațională

Pe lângă mitul că germana ar fi grea, ai auzit și tu probabil mitul că vorbitorii de germană n-ar avea umor. Iar pentru că orice nouă experiență trăită te transformă într-o nouă versiune a ta, parteneriatul cu mine te așază pe drumul încrederii tale că poți vorbi limba germană. Astfel, vei lăsa în urmă convingerile limitative sau prejudecățile că germana este o limbă dificilă sau că această cultură ar fi lipsită de umor.

Vei avea acces la o comunitate de vorbitori de limbă germană

Odată ce dobândești o abilitate, îți dorești să o împarți cu cei din jurul tău, nu-i așa? Prin parteneriatul nostru, vei deveni parte dintr-o rețea – personală și profesională – de comunicatori de limbă germană. Această comunitate te va ajuta să cunoști persoane noi cu aceleași interese sau preocupări ca și tine. În plus, vei descoperi companii și oamenii din cadrul acestora, cu care vei putea dezvolta parteneriate durabile.

TESTIMONIALE

Este o mare bucurie să lucrezi cu Ana-Maria. Pentru o companie de echipamente pentru automobile am putut efectua o serie de cursuri de „Management intercultural”. Ana-Maria lucrează foarte profesional și orientat spre rezultate și aduce multe idei bune noi. Și cu felul ei de a fi simpatic este totodată o plăcere, indiferent dacă-i ești coleg sau client.

Thilo BeyerSenior Key Account Manager & Interkultureller Berater, ICUnet Group, Stuttgart

Colaborând cu Ana Maria rămâi impresionat de naturalețea și profesionalismul cu care își abordează orice activitate și asigură fără excepție un interpretariat ireproșabil.
Pentru că pune multă pasiune în tot ce face și te molipsește inevitabil cu energie bună, e persoana de care vrei să te lași inspirat.

Mădălina SpinaruCultural Events Planner, German Cultural Center Iași

Eu iți mulțumesc pentru răbdare și felul în care te-ai implicat. Pot spune că fată de cât știam când am început, acum cred că pot să-mi asigur nevoile de bază într-o situație de criză prin zona Germaniei, ceea ce pentru mine e un mare salt personal.
Mulțumesc și pentru tonusul tău molipsitor, care ne-a mai destins în momentele grele... Să rămâi așa.

Costel AntonManager CQ Laborator, Brikston Construction Solution SA

Cu siguranță rezultatele bune se datorează suportului și încurajării din partea ta. Atmosfera și voia bună cu care ne-ai întâmpinat la fiecare curs au făcut minuni! Am învățat cu drag!
Du bist eine SUPER Lehrerin!
Danke. Vielen Dank.

Florin DamianCoordonator Transport, Brikston Construction Solution SA

Mulțumesc, Ana.
A fost super – sper să continuăm.

Valentin AsavineiFinancial Controller, Brikston Construction Solution SA

Mulțumim pentru răbdarea pe care ați avut-o cu noi și mulțumim pentru momentele vesele în care ne-ați scos din rutina zilnică de la serviciu.

Constantin PlugaruManager QE, Brikston Construction Solution SA

Eu vă felicit pentru răbdare, înțelegere și pentru atmosfera de lucru creată la cursuri. Am rămas impresionat de calmul și optimismul profesoarei. Nu voi uita încrederea și încurajarea continuă dată fiecăruia dintre noi chiar dacă, la cursuri, spuneam grozăvii mari. Voi avea acele amintiri legate de faptul că dacă greșeam eram încurajați de a continua. Pentru ca la final să fim apreciați cu acel „foarte bine, excelent, foarte bine”, fiind apoi urmat de corectarea propoziției greșite. Aveți RESPECTUL meu veșnic. De fiecare dată am venit cu plăcere și NU din obligație la cursuri pentru că un vis/deziderat mai vechi de zeci de ani mi s-a împlinit (a se observa că fără să vreau am pus verbul la sfârșitul frazei): învățarea organizată a limbii germane.

Sorin StavărMechanical Maintenance Manager, Brikston Construction Solution SA

Mii de mulțumiri pentru răbdare și profesionalism, a fost o reală plăcere să lucram împreună. Tausend Dank, liebe Lehrerin!

Mirela ŞovanPurchasing Coordinator, Brikston Construction Solution SA

Oferă o nouă perspectivă afacerii tale

Descoperă frumusețea și umorul culturii germane și bucură-te de beneficiile pe care învățarea acestei limbi ți le poate aduce în cadrul afacerii și vieții tale.