Skip to main content

Mihaela este medic, format în Iași. Un medic dedicat și un om deschis, curios, entuziast, care pe lângă înalta ținută profesională are și o veritabilă atitudine europeană. Experiența sa profesională în România, Franța, Belgia și Elveția demonstrează acest lucru. Când ne-am cunoscut, Mihaela vorbea deja fluent română, engleză și franceză.
Cu toate acestea, provocarea de a învăța limba germană și de a parcurge și de a absolvi un examen de nivel de limbă germană B2 după Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi era ceva ce o speria teribil.
Teama de a vorbi germana a fost învinsă însă de ceva mai puternic: curajul – mare cât inima ei. În doar două luni, în care a mers continuu și la serviciu, a recapitulat și consolidat nivelurile: A1, A2, și B1, după care a parcurs tot nivelul B2.

teama de a vorbi germana sau curajul de a începe

Mihaela este exemplul perfect de determinare și curaj în învățarea limbii germane.

Secretul învățării rapide a limbii germane

 

Dintr-un motiv foarte simplu, determinarea Mihaelei a fost factorul decisiv în reușita ei. Când a decis că va absolvi nivelul B2 la finalul verii 2020, a deschis absolut toate canalele și porțile prin care o limbă străină putea pătrunde în viața ei:

  • aplicații pentru învățarea cuvintelor;
  • rescrierea acestora, decuparea lor în bilețele de carton și distribuirea în “boluri tematice” pentru memorarea și repetarea cuvintelor;
  • citire a unor cărți de nivel simplu și mediu, care se adresează copiilor nativi, împrumutate de la biblioteci de limbă germană;
  • audiții ale emisiunilor radio, TV sau disponibile pe YouTube;
  • ascultarea unor cântece asociate cu vizionarea versurilor în limba germană;
  • lecțiile online cu profesoara și temele făcute cu multă consecvență.

Bineînțeles, a absolvit cu brio examenul Zertifikat Deutsch, care îi deschide acum ușile către toată lumea vorbitoare de limba germană.

În tot acest proces, Mihaela și-a luat energia pentru a învăța din primele ei conversații cu pacienți și prieteni nativi, care o înțelegeau și motivau, din stilul de viață sănătos și echilibrat, din umorul ei înnăscut, cu care a abordat întregul demers de pregătire și din parteneriatul strâns pe care îl are cu profesoara ei.

 

Renunță la teama de a vorbi germana

 

Mihaela este o dovadă vie că poți învăța o limbă oriunde, oricând, oricum, dacă doar îți dorești suficient de mult. Acum, ea își dorește să continue cu următorul nivel (C1). Iar asta pentru că teama de a vorbi germana a făcut loc unui sentiment nou: drag de limba germană.

Dacă îți dorești și tu să obții rezultate rapide și tangibile în procesul de învățare a acestei limbi captivante, contactează-mă. Promit să îți ofer cea mai bună experiență posibilă și să fiu alături de tine pe tot parcursul transformării tale.

Învață limba germană alături de mine și uită de temeri!

Contactează-mă pentru detalii

Leave a Reply